Spune povestea locului tău de muncă

Butch Ward a avut mereu chestii interesante de spus despre modul în care conduci o redacție și relaționezi cu oamenii pe care ai în subordine. Pentru mine continuă să fie fascinant cum instituțiile media sunt incredibil de defectuoase în ceea ce privește comunicarea – atât aici cât și în America. Editorii nu știu cum să-și motiveze reporterii, reporterii bârfesc în loc să aducă soluții, iar haosul e considerat strategie de management.

Nu poți face treabă bună dacă nu există o conexiune cu mediul în care lucrezi și dacă nu ești motivat de cei “de sus”. Într-o serie de patru articole care vor continua până joi, Ward a găsit un mod simplu și eficient de-a privi problema. Editorii pot să folosească tehnicile jurnalismului narativ (personaj, acțiune, scenă, dialog etc.) pentru a spune povestea locului de muncă. Conexiunile dintre narațiune și leadership sunt clare. Spune Ward:

PS: Butch, pe care l-am observat predând timp de un an de zile, e și un admirator al eseului personal. Un exemplu minunat, aici.

Comments

Leave a Reply