Despre autor

Cristian Lupşa este editorul Decât o Revistă, un trimestrial care reflectă şi explică, în cuvinte şi imagini, ideile şi obsesiile României de azi.

A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării în 2003 şi în 2005 a terminat un master la Missouri School of Journalism. A lucrat în Washington, D.C., unde a coordonat un program de training pentru Committee of Concerned Journalists. În acest timp a contribuit la ediţia a doua a cărţii The Elements of Journalism. Înainte de a se întoarce în România a scris şi editat la cotidianul Christian Science Monitor în Boston, MA.

În România a fost senior editor şi apoi colaborator la Esquire, pentru care mai scrie ocazional. Din ianuarie şi până în octombrie 2009 a fost senior editor la revista Tabu. A mai publicat printre altele în Dilema Veche, The New Republic Online, Poynter, FHM România, Vivid, Playboy România şi Columbia Missourian.

A predat de câteva ori – deocamdată face o pauză – un curs de jurnalism narativ ÅŸi scriitură de revistă la Centrul pentru Jurnalism Independent ÅŸi FundaÅ£ia Calea Victoriei. Ocazional Å£ine workshopuri ÅŸi vorbeÅŸte despre puterea transformaÅ£ională a poveÅŸtilor sau despre jurnalism narativ.

Puteţi citi aici câteva texte.

Contact: ascrie [AT] gmail [DOT] com.
Twitter: @cristianlupsa