Despre autor

Cristian Lupșa este editorul Decât o Revistă, un trimestrial care reflectă și explică, în cuvinte și imagini, ideile și obsesiile României de azi.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în 2003 și în 2005 a terminat un master la Missouri School of Journalism. A lucrat în Washington, D.C., unde a coordonat un program de training pentru Committee of Concerned Journalists. În acest timp a contribuit la ediția a doua a cărții The Elements of Journalism. Înainte de a se întoarce în România a scris și editat la cotidianul Christian Science Monitor în Boston, MA.

În România a fost senior editor și apoi colaborator la Esquire, pentru care mai scrie ocazional. Din ianuarie și până în octombrie 2009 a fost senior editor la revista Tabu. A mai publicat printre altele în Dilema Veche, The New Republic Online, Poynter, FHM România, Vivid, Playboy România și Columbia Missourian.

A predat de câteva ori – deocamdată face o pauză – un curs de jurnalism narativ și scriitură de revistă la Centrul pentru Jurnalism Independent și Fundația Calea Victoriei. Ocazional ține workshopuri și vorbește despre puterea transformațională a poveștilor sau despre jurnalism narativ.

Puteți citi aici câteva texte.

Contact: ascrie [AT] gmail [DOT] com.
Twitter: @cristianlupsa