Lectura de weekend (08.02.2008)

* Marți a avut loc Super Tuesday, acea zi nebună în procesul american de alegeri primare în care peste 20 de state au votat candidatul/candidata pe care vor să-i vadă la alegerile din noiembrie. Pe lângă articolele de campanie, toată lumea s-a înghesuit să facă un profil candidaților – acel articol care să-i explice și să-i umanizeze. E o provocare să faci un portret coerent și concludent al unui politician, dar genul de jurnalism de care vorbim are uneletele necesare.

Vă recomand, în funcție de preferințele politice:
Hillary Clinton has a Sexy Mouth de Tom Junod. Scris în 1999, înainte ca doamna Clinton săintre în senat. Junod dovedește din nou un curaj ușor nebun – dar ca întotdeauna o face cu mana pe pulsul țării.
John McCain”™s Last War de Chris Jones. Cum a reușit John McCain să găsească forța să rămână în cursă.
Goodbye to All That: Why Obama Matters de Andrew Sullivan. De ce Obama ar fi un alt fel de președinte.
The Wilderness Campaign: Al Gore lives on a street in Nashville de David Remnick. Când toată lumea era concentrată pe duelul Kerry-Bush din 2004, Remnick l-a vizitat pe Gore, care pe atunci nu livra adevăruri incomode. Un portret zguduitor al unui politician uitat.
The Mission: Mitt Romney”™s strategies for success de Ryan Lizza. Despre cum un politican își include religia și experiența de business în campania politică.
It’s Kucinich Time! de Scott Raab. Portretul unui om fără nici o șansă la nominalizare. Și totuși…

Comments

One Response to “Lectura de weekend (08.02.2008)”

  1. Gabi on February 10th, 2008 9:18 pm

    Raising Obama de Todd Purdum, in Vanity Fair. Un profil “cradle-to-current” al lui Obama.

Leave a Reply