Esquire România, Iulie-August 2008

Maria Dinulescu

Nu e nici un secret că actriÅ£a Maria Dinulescu vrea să o iubeÅŸti. Dar nu se aÅŸteaptă să o iubeÅŸti necondiÅ£ionat. Dacă ai ocazia s-o cunoÅŸti vei vedea că munceÅŸte ca să nu o uiÅ£i – e felul ei de-a fi ÅŸi îi vine natural. Această dorinţă de “nu mă uita” ÅŸi modul în care Maria se joacă cu situaÅ£iile pentru a le face memorabile e ideea pe care am mers în acest text, care e coverstory-ul numărului de iulie (pe tarabe de săptămâna viitoare). Dacă a reuÅŸit sau nu, e la judecata cititorilor. Mai jos, un fragment din text:

Ne întâlnim o săptămână mai târziu, într-o luni post electorală de iunie timpuriu. Ajunge la fără zece, plutind ca un puşti-minune într-o echipă de seniori, o legănare nici îngâmfată, nici timidă, într-o rochiţă clocotind de frunze înghesuite pe o pânză de indigo şi sandale albe punctate de unghii roşu violent. Pe umărul stâng duce o geantă, iar în mâna dreaptă o cutie de Zuzu cu 1,5% grăsime.

În loc de salut, o întreb ce face cu laptele. „Îl beau”, îmi spune. „De sete.” Ne aşezăm pe bancă: eu, ea şi cutia de lapte. Şi soarele, drept în faţă, muşcând din tot ce e, crestându-i buza de sus, împungându-i semnul din bărbie, pigmentându-i irişii căprui cu potrivit de mult verde. Ştie că soarele îi face bine.

„Eşti drăguţ, ca un şcolar. Ce şosete amuzante ai”, îmi spune râzând la pătrăţelele alb-albastru. Scoate din geantă o cameră video digitală. „Vreau să le filmez.”

Pe lângă povestea Mariei, găsiţi în numărul de iulie/august două texte despre virtualul românesc şi oamenii responsabili cu inovaţia. Unul este despre Bobby Voicu, omul Yahoo! în România (portretizat de Simina Mistreanu), iar al doilea, scris de Gabriel Dobre, este despre gaşca de la eOk.ro, un proiect care ar putea schimba faţa muzicii româneşti.

Dar lucrurile memorabile nu sunt făcute doar de generaţia lui Voicu, Grozea şi Gal. Tot în acest număr, Georgiana Ilie spune povestea lui Andrei Pandele, un arhitect-fotograf de 62 de ani, care timp de 30 de ani a documentat în imagini ravagiile făcute de dictatura comunistă.

Alte minunăţii în numărul de iulie/august (e număr dublu):
Radu Naum, francofil covins, investighează ce s-a întâmplat cu moştenirea culturală franţuzească. Pe drum se întâlneşte cu Cătălin Tolontan, Lucian Mândruţă şi Radu Banciu.
Gică Popescu se transformă într-un simbol de stil.
– Proză scurtă de Ion Manolescu.
– Ce am învăţat: Cristian Å¢opescu.
– BrăduÅ£ Ulmanu despre cum suntem mai curajoÅŸi pe net.
– O glumă bună spusă de Laura Cosoi.
РO explorare a cavalerismului ̨n timpuri moderne.

Pentru şi mai multe informaţii, descărcaţi sumarul în format PDF (Pag.1 şi Pag.2). Mai jos găsiţi spread-urile de deschidere a materialelor despre Maria, Bobby Voicu şi eOk (click pentru o imagine mai mare):

Maria Dinulescu

Bobby Voicu

eOk

* Design: Raymond Bobar.

* Coperta (aici în format PDF) este o reinterpretare tribut a unei coperţi celebre americane.

Comments

6 Responses to “Esquire România, Iulie-August 2008”

 1. Ultra scurte | de ce? blog on June 25th, 2008 12:53 pm

  […] de luna asta cu Bobby, Emi si […]

 2. Anthalle Adh Harrah on June 26th, 2008 7:52 am

  Chiar ma intrebam cand va aparea si o femeie pe coperta revistei Esquire. Chiar daca este un cover imprumutat de la fratele de afara ( vezi nr. mai 2008 -Jessica Simpson ), este destul de interesant contextul. Felicitari

 3. Cristi on June 26th, 2008 8:07 am

  AAH: Am hotarat sa facem propriul nostru tribut – asa cum au facut ei cu Jessica, reinterpretand o coperta din anii ’60. Explicatia o vei gasi in paginile revistei.

 4. Emi Gal // Think big. Work hard. Aim high. » Blog Archive » Esquire de Iulie… on June 26th, 2008 12:53 pm

  […] Mai multe detalii găsiÈ›i pe blogul lui Cristi Lupsa. […]

 5. catalin on July 10th, 2008 7:58 pm

  mi-ar placea sa apara si o coperta “The Passion of Cristi Puiu” :]

 6. amariei on July 11th, 2008 1:29 pm

  foarte foarte bine scris, domnu’ cristi. rar mai dai de ceva atat de… juicy. si ce e mai interesant, e ca personajul dinulescu mi-era total antipatic :)(deh – om cu prejudecati) trebuie sa-ti dea o bere pentru “reabilitare”(desi, sunt convins ca o intereseaza prea putin -spre deloc- parerea mea despre dumneai).

Leave a Reply