Noul Atlantic

The Atlantic e una dintre cele mai bune reviste americane. Pe când locuiam în State și aveam abonament, The Atlantic era prima pe care puneam mâna.

Un motiv era ultima pagină, Word Fugitives, în care un lingvist discută cu cititorii posibile cuvinte pentru acțiuni, situații, gesturi care nu au denumire. Altul era partea din față a revistei, deobicei plină de cifre și argumente numai bune de stimulat discuții.

Coperta din stânga este noul look. E doar al optulea redesign al publicației în cei 151 de ani de istorie, dar e unul radical. Cât de radical? Au schimbat și fontul cu care-și scriu numele (o întoarcere la unul folosit acum jumătate de secol). Atât de radical.

Citiți povestea redesignuluipe blogul Pentagram. Pentagram sunt niște giganți ai designului de publicație (și nu numai); ei sunt responsabili pentru look-ul pe care îl au azi Time, New York și New York Times Magazine (și nu numai).

Și Rolling Stone se schimbă. Următorul număr va aduce revista – cunoscută pentru formatul ei pătrățos – la unul tradițional pentru reviste.

Comments

2 Responses to “Noul Atlantic”

  1. Cover of the Rolling Stone « Canadian immigrant song on October 24th, 2008 5:42 am

    […] I found about the Rolling Stone change-of-cover on this excellent Romanian language blog. […]

  2. ina bixade on November 2nd, 2008 4:54 pm

    aha! imi place revista asta…cel putin intrebarea de pe coperta, primeste urmatorul raspuns: ooo, yes! women should rule the world:) (feminista de mine:)

Leave a Reply