Noul Atlantic

The Atlantic e una dintre cele mai bune reviste americane. Pe când locuiam în State şi aveam abonament, The Atlantic era prima pe care puneam mâna.

Un motiv era ultima pagină, Word Fugitives, în care un lingvist discută cu cititorii posibile cuvinte pentru acţiuni, situaţii, gesturi care nu au denumire. Altul era partea din faţă a revistei, deobicei plină de cifre şi argumente numai bune de stimulat discuţii.

Coperta din stânga este noul look. E doar al optulea redesign al publicaţiei în cei 151 de ani de istorie, dar e unul radical. Cât de radical? Au schimbat şi fontul cu care-şi scriu numele (o întoarcere la unul folosit acum jumătate de secol). Atât de radical.

Citiţi povestea redesignuluipe blogul Pentagram. Pentagram sunt nişte giganţi ai designului de publicaţie (şi nu numai); ei sunt responsabili pentru look-ul pe care îl au azi Time, New York şi New York Times Magazine (şi nu numai).

Åži Rolling Stone se schimbă. Următorul număr va aduce revista – cunoscută pentru formatul ei pătrăţos – la unul tradiÅ£ional pentru reviste.

Comments

2 Responses to “Noul Atlantic”

  1. Cover of the Rolling Stone « Canadian immigrant song on October 24th, 2008 5:42 am

    […] I found about the Rolling Stone change-of-cover on this excellent Romanian language blog. […]

  2. ina bixade on November 2nd, 2008 4:54 pm

    aha! imi place revista asta…cel putin intrebarea de pe coperta, primeste urmatorul raspuns: ooo, yes! women should rule the world:) (feminista de mine:)

Leave a Reply