Lectură de weekend: Surprinde-mă

M-am oprit ieri la un chioșc și am cumpărat câteva reviste. Pentru că am fost pe drumuri în ultimele săptămâni, schimbarea la față a standurilor de presă (un exces de noutăți de noiembrie) mi-a dat impresia că publicațiile trebuie să fie pline de conținut care merită efortul financiar. Am greșit. Am frunzărit aseară cât am putut și nu m-am oprit la nimic – designul, neglijent și haotic în unele cazuri, cu siguranță nu m-au ajutat. Voi reveni la ele astăzi, mai clinic.

M-am întrebat aseară de ce nu se strofocă editorii români să creeze ceva care să te suprindă, o mică minune dacă vreți – echivalentul editorial al unui sandwich delicios pe care îl găsești întâmplător la un chioșc aflat pe o stradă pe care deobicei nu calci.

Așa mi-am adus aminte de Tom Junod (am și eu slăbiciunile mele) și de profilul pe care i l-a făcut – acum mulți ani – actriței Nicole Kidman. Previzibil, nu? Nici vorbă. Nu știu cât am aflat până la urmă despre Nicole Kidman (sigur am aflat câte ceva despre Junod) dar supriza și senzația de bucurie pe care am avut-o cititind a fost copleșitoare. Nu vorbim aici de “greutatea” subiectului ci pur și simplu de capacitatea disponibilitatea de a crea ceva pentru care merită să te oprești din răsfoit.

Încearcă cineva?

Comments

3 Responses to “Lectură de weekend: Surprinde-mă”

  1. mahrr on October 31st, 2008 5:51 pm

    într-adevăr, un portret cum nu găseÅŸti în nicio publicaÅ£ie din România…, poate doar în Esquire.

  2. Ancapone on November 2nd, 2008 6:50 pm

    Vreau sa stiu cum e dupa revenirea la revistele pe care le-ai luat acu’ cateva zile :) Nu o sa te rog sa-mi dai nume. Stiu ca nu o vei face din motive obiective, dar sunt curioasa pentru ca si eu incerc sentimente similare fata de presa de la noi.

  3. Trei din Rolling Stone : A Scrie on November 3rd, 2008 12:12 pm

    […] lui Cristi despre doza de surpriză de care au nevoie articolele, mi-a amintit de trei profiluri din Rolling Stone, pe care le-am […]

Leave a Reply