Lectură de weekend: Surprinde-mă

M-am oprit ieri la un chioÅŸc ÅŸi am cumpărat câteva reviste. Pentru că am fost pe drumuri în ultimele săptămâni, schimbarea la faţă a standurilor de presă (un exces de noutăţi de noiembrie) mi-a dat impresia că publicaÅ£iile trebuie să fie pline de conÅ£inut care merită efortul financiar. Am greÅŸit. Am frunzărit aseară cât am putut ÅŸi nu m-am oprit la nimic – designul, neglijent ÅŸi haotic în unele cazuri, cu siguranţă nu m-au ajutat. Voi reveni la ele astăzi, mai clinic.

M-am întrebat aseară de ce nu se strofocă editorii români să creeze ceva care să te suprindă, o mică minune dacă vreÅ£i – echivalentul editorial al unui sandwich delicios pe care îl găseÅŸti întâmplător la un chioÅŸc aflat pe o stradă pe care deobicei nu calci.

AÅŸa mi-am adus aminte de Tom Junod (am ÅŸi eu slăbiciunile mele) ÅŸi de profilul pe care i l-a făcut – acum mulÅ£i ani – actriÅ£ei Nicole Kidman. Previzibil, nu? Nici vorbă. Nu ÅŸtiu cât am aflat până la urmă despre Nicole Kidman (sigur am aflat câte ceva despre Junod) dar supriza ÅŸi senzaÅ£ia de bucurie pe care am avut-o cititind a fost copleÅŸitoare. Nu vorbim aici de “greutatea” subiectului ci pur ÅŸi simplu de capacitatea disponibilitatea de a crea ceva pentru care merită să te opreÅŸti din răsfoit.

Încearcă cineva?

Comments

3 Responses to “Lectură de weekend: Surprinde-mă”

  1. mahrr on October 31st, 2008 5:51 pm

    într-adevăr, un portret cum nu găseÅŸti în nicio publicaÅ£ie din România…, poate doar în Esquire.

  2. Ancapone on November 2nd, 2008 6:50 pm

    Vreau sa stiu cum e dupa revenirea la revistele pe care le-ai luat acu’ cateva zile :) Nu o sa te rog sa-mi dai nume. Stiu ca nu o vei face din motive obiective, dar sunt curioasa pentru ca si eu incerc sentimente similare fata de presa de la noi.

  3. Trei din Rolling Stone : A Scrie on November 3rd, 2008 12:12 pm

    […] lui Cristi despre doza de surpriză de care au nevoie articolele, mi-a amintit de trei profiluri din Rolling Stone, pe care le-am […]

Leave a Reply