Cea mai bună scriitură de revistă (americană)

Ieri seară s-au anunțat finaliștii la premiile anuale acordate de American Society of Magazine Editors (ASME). Mai jos găsiți nominalizările la patru dintre categoriile de scriitură – categorii în care găsiți întodeauna povești memorabile. (Toate categoriile și toți nominalizații, aici).

Mă bucur să văd pe listă unele dintre textele pe care le-am recomandat în cursul anului trecut: mai ales superbul “The Things that Carried Him” de Chris Jones și eseul “Making Toast” de Roger Rosenblatt.

REPORTING:
This category recognizes excellence in reporting. It honors the enterprise, exclusive reporting and intelligent analysis that a magazine exhibits in covering an event, a situation or a problem of contemporary interest and significance.

FEATURE WRITING
This category recognizes excellence in feature writing. It honors the stylishness and originality with which the author treats his or her subject.

PROFILE WRITING
This category recognizes excellence in profile writing. It honors the vividness and perceptiveness with which the writer brings his or her subject to life.

ESSAY:
This category recognizes excellence in essay writing on topics ranging from the personal to the political. Whatever the subject, emphasis should be placed on the author”™s eloquence, perspective, fresh thinking and unique voice.

Curioși de nominalizările de anul trecut? Ia vedeți aici.

Comments

4 Responses to “Cea mai bună scriitură de revistă (americană)”

  1. rhea on March 24th, 2009 2:44 pm

    Cu Steve Jobs ma intalnisem deja in Esquire Romania, in metrou,autobuz si cat a durat calatoria mea spre posta si birou. Cu ceilalti m-am intalnit ieri si azi si voi continua pana termin lista. David Foster Wallace, Robert Frank si Gene Robinson. Nu stiu care portret m-a emotionat mai mult. Stiu doar ca fiecare a reusit sa ma faca, in felul sau, sa regasesc parti din mine in text, sa-mi pun intrebari, sau sa-mi faca inima sa simta stransoarea aia ce se propaga pana in gat cand stii ca vei plange. Sunt putine texte care reusesc asta. Si nu in ultimul rand m-au facut sa vreau sa aflu mai mult, sa citesc Wallace si mai multe despre depresie, sa ma uit la Foster si sa deschid larg, mai larg, ochii pe strada si sa nu uit de ce cred in dreptul la iubire al lui Gene Robinson.

    Mersi de lista.

  2. Cristi on March 24th, 2009 6:15 pm

    Rhea: Ma bucur mult ca te-au prins. Nu e minunat ca exista astfel de jurnalism?

  3. Ellies ‘09 - revistele câştigătoare : A Scrie on May 1st, 2009 8:04 am

    […] Câţi dintre câştigători aleÅŸi de American Society of Magazine Editors (ASME). Lista completă aici. Despre nominalizări am mai scris aici. […]

  4. Cele mai bune articole americane de revistă din ‘09 : A Scrie on March 10th, 2010 8:27 pm

    […] de nominalizările din 2009 ÅŸi 2008? March 10, 2010 | Filed Under Motivatie, […]

Leave a Reply