Pulitzer de 2009 (ÅŸi un flashback de 2008)

Luni seară s-au anunÅ£at câştigătorii premiilor Pulitzer pe 2009. Categoria feature writing a fost câştigată de Lane DeGregory de la St. Petersburg Times, cu un text despre o fetiţă neglijată, care a fost găsită într-o casă colcăind de jeg, incapabilă să vorbească ÅŸi să se hrănească singură. Foarte interesantă e prezentarea online a materialului – burduÅŸită cu video, audio ÅŸi o tonă de resurse pentru cititorii care vor să ajute.

Apropo de Pulitzer-uri. Câştigătorul de anul trecut, superbul Pearls Before Breakfast are un epigon în presa românească. România Liberă a încercat să imite experimentul violonistului de la metrou făcut de Washington Post, dar rezultatul e dezamăgitor. Cum spunea cineva: e ca o fotografie neclară făcută unui tablou celebru. Textul lui Weingarten era mult mai mult decât anunţarea rezultatului unui experiment.

Vestea bună pentru RL ÅŸi pentru cei care vor spună poveÅŸti e că textul rămâne – la o săptămână după apariÅ£ie – în fruntea topului celor mai citite texte.

Comments

Leave a Reply