Ray desenează reviste

Aseară, am fost la KLUDIstudio să-l ascult pe Raymond Bobar povestind despre designul de revistă. Am avut norocul să-l cunosc pe Ray la Esquire, unde a făcut minuni vizuale cu multe dintre materialele pe care le-am scris sau le-am editat (multe menționate pe acest blog). Îmi place să cred că Ray are o mare parte din vină pentru faptul că au fost citite.

Ray vorbește cu o pasiune rară despre munca lui și mă bucur că a ieșit în lume să povestească despre rolul unui art director la o revistă și despre superficialitatea cu care majoritatea revistelor românești sunt executate vizual (Mi-a plăcut și citatul despre design de revistă pe care l-a folosit: “Design can be art” – Paul Rand.)

Mai jos sunt câteva dintre spread-urile de deschidere pe care le-a făcut Ray la Esquire în perioada în care ne-am intersectat acolo. Mai multe imagini ale muncii lui din Esquire, Republik și Men’s Health (casa lui actuală), pe site-ul lui.

Comments

3 Responses to “Ray desenează reviste”

  1. aralya on April 24th, 2009 7:44 pm

    După seara de ieri deschid şi citesc altfel o revistă, orice e scris, o literă.

    M-am uitat astăzi pe site-ul lui Raymond Bobar şi am realizat pentru prima dată despre câtă muncă e vorba în tipografie şi despre câtă artă.

    Începe însă să-mi fie cam frică de cratime, virgule, dar mai ales de ghilimele.

    Există oameni ca Bobar, care chiar fac ceva ÅŸi lucurul pe care-l fac are o valoare… adevărată!

  2. Scott Dadich despre Wired şi design de publicaţie : A Scrie on May 11th, 2009 3:38 pm

    […] designeri de publicaÅ£ii de la noi lucrează oare ca Dadich? Ray ar spune că nu prea mulÅ£i. (Åži nu Å£ine doar de […]

  3. Curs de design editorial cu Ray Bobar : A Scrie on January 12th, 2010 9:04 am

    […] multe despre curs, aflaÅ£i aici. Portofoliul lui Ray e aici. Åži câteva deschideri de materiale pe care le-a făcut Ray pentru Esquire (am scris acest post după ce l-am văzut vorbind; seara […]

Leave a Reply