Moartea unui keyboard

Întâi au cedat tastele din partea dreaptă, în special “M” și “O”. Probabil era de la cafeaua vărsată înainte să vină căldura, așa că am strecurat un servețel de șters ochelarii între taste și am încercat să remediez problema. A mers. Dar apoi, acum două zile, a cedat SPACE-ul. Întâi a început să lenevească apăsat. Apoi rămânea blocat până la următoarea bătaie, chiar următoarele două. I-am desfăcut toate cele 20 de șuruburi, dar pe partea pe care am intrat nu puteam accesa tumoarea. Am încercat să intru sub SPACE cu șervețele, bețigase, vrăji și îndemnuri, dar degeaba.

Keyboard-ul alb, Ultra, cu care am scris aproape fiecare text în ultimii doi ani – cu siguranță toate cele mai lungi de 1.000 de cuvinte – a murit. Această imagine e fotografia de despărțire, făcută înainte să-l îndes într-o cutie cu destinația gunoi.

Keyboard

Acest post e scris cu un keyboard nou, un Samsung Pleomax PKB-750B, simplu, fără butoane multimedia și porturi USB. Cea mai mare diferență e culoarea. Am stat zece minute în Diverta să mă întreb dacă un keyboard negru scrie altfel decât un keyboard alb.

E o treabă serioasă asta cu micile schimbări de mediu. Bine, nu așa de serioasă cum ar fi o schimbare de tipul trecerii de la hârtie la keyboard:

[John] Updike was probably the very first New Yorker writer to shift over to a computer, back in the early eighties. “œI don”™t know how this will change my writing,” he wrote to me in advance, “œbut it will.” He was right, of course: the flavor was mysteriously different, the same wine but of another year. (Roger Angell despre Updike)

Tastele sunt ceva mai silențioase, dar parcă dornice să arate că pot și ele produce. Să vedem. Chiar am mare nevoie de ele weekend-ul ăsta.

Comments

5 Responses to “Moartea unui keyboard”

  1. Andi on June 14th, 2009 8:31 pm

    Ah, o să-mi provoace o depresie dramatismul poveÈ™tii. Curat Death of a Salesman…
    Noroc cu optimismul popular: ”E o treabă serioasă”!
    ”Treabă” e marca oralității, nu? :)

  2. Cristi on June 15th, 2009 12:08 am

    Andi: Clar! :-)

  3. runbaby on June 15th, 2009 6:42 pm

    oh, ce dulce amara moarte :). ma asteptam sa citesc ceva despre nasterea unui fountain pen :P

  4. A.M. on June 15th, 2009 7:49 pm

    Pe o tastatură neagră ai ceva mai multe ÅŸanse la un contrast mai puÅ£in vizibil al petelor de cafea… Pe de altă parte, ai ratat o ocazie unică de a trece la pana de gâscă ÅŸi călimară :-)…

  5. ilka on June 18th, 2009 10:12 pm

    am suferit si eu o pierdere similara. Tastatura neagra m-a ajutat la bine si la si mai bine cu pretul vopselei de pe cel mai frecvent uzate taste. Oricine se aseza cu entuziasm in fata calculatorului nu poposea mult. Unde-ti sunt literele? Unde e s-ul?! …Oh, fata! Ia-ti o tastatura!
    Sa le fie USB-ul usor!

Leave a Reply