Inima nouă a lui Vlad (din Tabu de septembrie)

Toamnă trecută, în ziua în care împlinea 17 ani, Vlad Nedelea a fost diagnosticat cu cardiomiopatie dilatativă, o afecţiune netratabilă a cordului. Singura soluţie pentru prelungirea vieţii lui era un transplant, devenit imperativ la începutul lui 2009 când starea băiatului s-a înrăutăţit şi el a fost internat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş.

La sfârşitul lui iunie, s-a găsit în sfârşit o inimă pentru el, într-un moment în care doctorii nu-i dădeau mai mult de câteva zile de trăit. Puteţi citi povestea lui Vlad pe tabu.ro. Ea apare tipărită şi în numărul de septembrie.

Poate aÅ£i auzit de Vlad – a fost unul dintre acele cazuri menÅ£ionate în campaniile sociale desfăşurate atât pe bloguri cât ÅŸi în media tradiÅ£ională. De cele mai multe ori povestea se termină acolo ÅŸi nu ÅŸtim ce s-a întâmplat mai departe. Acest text e ÅŸi un exemplu de cum putem urmări ce se întâmplă în viaÅ£a acelor oameni până când trec de situaÅ£ia dificilă în care se aflau.

PS: Alături de povestea transplantului lui Vlad puteţi citi şi povestea transplantului lui Florin Făgeţan, 24 de ani, prietenul pe care Vlad şi l-a făcut în spital.

Comments

One Response to “Inima nouă a lui Vlad (din Tabu de septembrie)”

  1. Ioana on August 25th, 2009 9:27 am

    Ne spusesei la Cji de Vlad și povestea lui și așteptam să văd articolul. Îmi pare că Tabu-ul ăsta de septembrie e extrem de bine realizat!

Leave a Reply