Inima nouă a lui Vlad (din Tabu de septembrie)

Toamnă trecută, în ziua în care împlinea 17 ani, Vlad Nedelea a fost diagnosticat cu cardiomiopatie dilatativă, o afecțiune netratabilă a cordului. Singura soluție pentru prelungirea vieții lui era un transplant, devenit imperativ la începutul lui 2009 când starea băiatului s-a înrăutățit și el a fost internat la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș.

La sfârșitul lui iunie, s-a găsit în sfârșit o inimă pentru el, într-un moment în care doctorii nu-i dădeau mai mult de câteva zile de trăit. Puteți citi povestea lui Vlad pe tabu.ro. Ea apare tipărită și în numărul de septembrie.

Poate ați auzit de Vlad – a fost unul dintre acele cazuri menționate în campaniile sociale desfășurate atât pe bloguri cât și în media tradițională. De cele mai multe ori povestea se termină acolo și nu știm ce s-a întâmplat mai departe. Acest text e și un exemplu de cum putem urmări ce se întâmplă în viața acelor oameni până când trec de situația dificilă în care se aflau.

PS: Alături de povestea transplantului lui Vlad puteți citi și povestea transplantului lui Florin Făgețan, 24 de ani, prietenul pe care Vlad și l-a făcut în spital.

Comments

One Response to “Inima nouă a lui Vlad (din Tabu de septembrie)”

  1. Ioana on August 25th, 2009 9:27 am

    Ne spusesei la Cji de Vlad și povestea lui și așteptam să văd articolul. Îmi pare că Tabu-ul ăsta de septembrie e extrem de bine realizat!

Leave a Reply