Mirela Zeţa şi Johnny Răducanu în Esquire de septembrie

În ultime două săptămâni, am pus două poze cu o femeie a cărei identitate era obscurată ba de o perdea, ba de un reflector. Acum a sosit timpul să aflaţi cine era:

Mirela Zeta

Probabil aÅ£i recunoscut-o pe Mirela ZeÅ£a, cunoscută pentru personajele interpretate la Mondenii ÅŸi pentru rolul de muză voluptoasă din filmul lui Nae Caranfil, Restul e tăcere. A fost o experienţă interesantă să scriu despre Mirela, care e o persoană foarte privată. A ieÅŸit un text despre “primele impresii, despre încercarea de a le nuanÅ£a ÅŸi despre cum minÅ£i ÅŸi te minÅ£i cu frânturile de informaÅ£ie pe care le-ai strâns”.

Articolul începe aşa:

Totul a început cu sânii Mirelei Zeţa.

Perechea aceea a fost prima mea impresie şi prima mea impresie a fost: ce pereche nepereche. S-a întâmplat în primăvara lui 2008, când am văzut-o în Restul e tăcere, unde s-au strecurat viclean, ca un buletin de vot fraudat, în cel mai neaşteptat loc: după mutra lui Marius Florea Vizante. Un geniu trebuie să fi montat acea secvenţă – să treci dintr-un cadru strâns cu Vizante într-unul larg dominat de o femeie pe jumătate goală e ca o interpretare greşită a unui diagnostic. Întâi ţi se spune că e negativ, apoi ţi se explică că negativ e bine. Nonşalanţa cu care personajul Emilia pozează pentru o hoardă de pictori amatori e covârşitoare. Contextul îţi perverteşte pornirea naturală de-a fantaza la curbele măslinii ale pielii ei şi te sileşte să le interpretezi cu sobrietate, ba chiar cu o preţioasă alonjă critică: înţeleg, vaga întărire a sfârcurilor suav centrate indică o întâlnire fortuită cu o briză, probabil cauzată de deschiderea uşii de către agentul tulburător al liniştii creative, în acest caz personajul lui Vizante, care, după cum putem observa, transpiră ca oglinda după-un duş fierbinte.

Citiţi restul în numărul de septembrie al Esquire România.

Tot acolo găsiÅ£i ÅŸi alte fotografii cu Mirela, semnate Alex Gâlmeanu. Numărul de septembrie este aniversar – revista împlineÅŸte doi ani -, iar pe copertă este omul care a apărut la rubrica “Ce am învăţat” din numărul inaugural: Johnny Răducanu. Dacă atunci, într-o singură pagină, apăreau numeroase vorbe de duh de tipul: “Å¢ineÅ£i minte că toÅ£i artiÅŸtii care au ceva de spus au încontinuu – indiferent că ÅŸi-o exprimă sau nu – obsesia fututului”, imaginaÅ£i-vă câte are de spus în câteva pagini întregi, într-un material semnat de Dia Radu (ceea care l-a intervievat ÅŸi acum doi ani).

CoverESQ_Sept09

Mai găsiţi în numărul de septembrie:
Mihai Barbu, fotoreporter, visător şi vânzător de kilometri, spre Mongolia, călare pe o motocicletă pe nume Doyle.
РO ̨ntrebare despre vocea lui Ion Caramitru.
– Pe ÅŸosea cu Marcel IureÅŸ.
– Ce a învăţat Francis Ford Coppola.
– Ce spune Paula Seling despre bărbaÅ£i.

Comments

One Response to “Mirela ZeÅ£a ÅŸi Johnny Răducanu în Esquire de septembrie”

  1. cititi articolul/interviul cu Johnny Raducanu din Esquire « dulapul e prea mic on September 30th, 2009 9:03 pm

    […] *detalii despre ce mai gasiti in numarul din septembrie al revistei esquire (ca poate nu va impulsioneaza povestea mea cu gainile matusii sa o cumparati) gasiti aici. […]

Leave a Reply