Mirela Zeţa şi Johnny Răducanu în Esquire de septembrie

În ultime două săptămâni, am pus două poze cu o femeie a cărei identitate era obscurată ba de o perdea, ba de un reflector. Acum a sosit timpul să aflați cine era:

Mirela Zeta

Probabil ați recunoscut-o pe Mirela Zeța, cunoscută pentru personajele interpretate la Mondenii și pentru rolul de muză voluptoasă din filmul lui Nae Caranfil, Restul e tăcere. A fost o experiență interesantă să scriu despre Mirela, care e o persoană foarte privată. A ieșit un text despre “primele impresii, despre încercarea de a le nuanța și despre cum minți și te minți cu frânturile de informație pe care le-ai strâns”.

Articolul începe așa:

Totul a început cu sânii Mirelei Zeța.

Perechea aceea a fost prima mea impresie și prima mea impresie a fost: ce pereche nepereche. S-a întâmplat în primăvara lui 2008, când am văzut-o în Restul e tăcere, unde s-au strecurat viclean, ca un buletin de vot fraudat, în cel mai neașteptat loc: după mutra lui Marius Florea Vizante. Un geniu trebuie să fi montat acea secvență ““ să treci dintr-un cadru strâns cu Vizante într-unul larg dominat de o femeie pe jumătate goală e ca o interpretare greșită a unui diagnostic. Întâi ți se spune că e negativ, apoi ți se explică că negativ e bine. Nonșalanța cu care personajul Emilia pozează pentru o hoardă de pictori amatori e covârșitoare. Contextul îți pervertește pornirea naturală de-a fantaza la curbele măslinii ale pielii ei și te silește să le interpretezi cu sobrietate, ba chiar cu o prețioasă alonjă critică: înțeleg, vaga întărire a sfârcurilor suav centrate indică o întâlnire fortuită cu o briză, probabil cauzată de deschiderea ușii de către agentul tulburător al liniștii creative, în acest caz personajul lui Vizante, care, după cum putem observa, transpiră ca oglinda după-un duș fierbinte.

Citiți restul în numărul de septembrie al Esquire România.

Tot acolo găsiți și alte fotografii cu Mirela, semnate Alex Gâlmeanu. Numărul de septembrie este aniversar – revista împlinește doi ani -, iar pe copertă este omul care a apărut la rubrica “Ce am învățat” din numărul inaugural: Johnny Răducanu. Dacă atunci, într-o singură pagină, apăreau numeroase vorbe de duh de tipul: “Å¢ineți minte că toți artiștii care au ceva de spus au încontinuu ““ indiferent că și-o exprimă sau nu ““ obsesia fututului”, imaginați-vă câte are de spus în câteva pagini întregi, într-un material semnat de Dia Radu (ceea care l-a intervievat și acum doi ani).

CoverESQ_Sept09

Mai găsiți în numărul de septembrie:
Mihai Barbu, fotoreporter, visător și vânzător de kilometri, spre Mongolia, călare pe o motocicletă pe nume Doyle.
– O întrebare despre vocea lui Ion Caramitru.
– Pe șosea cu Marcel Iureș.
– Ce a învățat Francis Ford Coppola.
– Ce spune Paula Seling despre bărbați.

Comments

One Response to “Mirela ZeÅ£a ÅŸi Johnny Răducanu în Esquire de septembrie”

  1. cititi articolul/interviul cu Johnny Raducanu din Esquire « dulapul e prea mic on September 30th, 2009 9:03 pm

    […] *detalii despre ce mai gasiti in numarul din septembrie al revistei esquire (ca poate nu va impulsioneaza povestea mea cu gainile matusii sa o cumparati) gasiti aici. […]

Leave a Reply