Ce vreţi de la cursul de jurnalism narativ?

Am fost întrebat adesea în ultimele luni dacă voi relua cursul de jurnalism narativ pe care l-am ținut la Centrul pentru Jurnalism Independent.

Nu va avea loc în această toamnă, dar mă gândesc să-l reiau la începutul anului.

Aș vrea însă să știu cine și de ce vrea să facă acest curs. Ce v-a stârnit interesul și ce sperați să învățați. Aș vrea să discutăm față în față despre asta – să vă spun ce am făcut până acum, cum ar arăta programa și să vedem dacă suntem pe aceeași lungime de undă.

Putem să avem această discuție luni seară, 19 octombrie, de la ora 17:00 la CJI (Bdul Elisabeta nr.32, etaj 1). Vă aștept la o întâlnire informală, să povestim despre curs, scris și desigur, jurnalism narativ.

Vă rog să vă confirmați prezența, până luni dimineața la 10:00, printr-un e-mail la ascrie@gmail. com.

Comments

9 Responses to “Ce vreÅ£i de la cursul de jurnalism narativ?”

  1. Ioana on October 13th, 2009 8:39 pm

    Ce bine că te-ai gândit totuși să reiei cursul. ne vedem luni!

  2. Florin Puscas on October 13th, 2009 10:09 pm

    O bibliografie se poate sugera? Pentru cei ca mine, aflati prin alte parti ale tarii dar curiosi (ca sa nu zic pasinati) de jurnalism narativ. Multumiri anticipate!

  3. Crina on October 13th, 2009 10:33 pm

    @Florin – frunzareste blogul asta :). El in sine este o bibliografie. O sa gasesti in el referinte cu carul. Ia-l de la inceput pagina cu pagina si sa vezi cata bibliografie se aduna :).

  4. pauldumitru on October 14th, 2009 2:54 am

    this is good news :-)

  5. Cristi on October 14th, 2009 8:45 am

    Florin: Multe dintre textele pe care le-am dat la citit la curs se gasesc aici: http://www.ascrie.org/category/lectura-de-weekend/. In rest, Crina are dreptate – blogul asta a fost conceput ca o conversatie despre scris. (Desi probabil s-a achitat mai bine de treaba asta in primul lui an de viata).

  6. Florin Puscas on October 14th, 2009 1:24 pm

    Multumesc! Am in reader blogul acesta, insa nu de foarte mult timp. De luat pagina cu pagina, iertat sa-mi fie, insa cine mai are timp in ziua de azi sa citeasca din scoarta in scoarta un blog? Abia fac fata articolelor din reader. Sa nu mai zic de propriile-mi indatoriri scriitoricesti.
    Numai bine!

  7. Lori Modoran on October 15th, 2009 7:02 pm

    Am auzit numai lucruri bune despre cursul de JN, de la colege care l-au urmat (“am invatat mai multe in 2 luni de la Cristi Lupsa decat in 3 ani la FJSC”). Din cate am auzit si am citit pe acest blog, cursul m-ar ajuta sa-mi structurez mult mai bine textele si, mai ales, sa le “umanizez”.

    Imi pare rau ca nu pot ajunge luni, insa abia astept sa ne vedem la curs.

  8. rhea on October 20th, 2009 6:53 pm

    ce rau imi pare ca n-am vazut asta mai devreme si ca din cauza asta n-am putut ajunge ieri.

    ce as vrea eu de la un astfel de curs ar fi sa ma faca sa dau drumul blocajului pe care-l resimt de fiecare data cand ma apuc de scris jurnalism, chiar si putinul pe care-l fac. sa ma faca sa-l abordez asa cum abordez fictiunea, fara prea multa frica, fara prea multe ganduri de tipul “ar trebui sa scriu mai asa si pe dincolo” ci sa ma lase sa scriu pur si simplu, sa ma lase sa spun povestea asa cum este, asa cum se simte, cum se vede, cum se aude. si nu in ultimul rand, sa-mi inlesneasca scrisul in romana de care m-am indepartat in ultimul timp

    dar pe langa tehnici si practici si lectura de care oricum sunt indragostita as vrea sa-mi dea un fel de libertate. imi dau seama ca libertatea aia ar trebui sa vina dinspre mine dar mi-ar folosi un mediu creativ si incurajant si feedback de calitate, poate mai mult decat orice reteta. si evident, un mod de a “tackle” o poveste atunci cand ea apare si vreau s-o pun pe hartie. din ce am inteles eu pana acum asta cred ca si ofera cursul si mi-ar fi mai greu sa imi iau dintr-o carte sau un website

  9. rhea on October 20th, 2009 7:10 pm

    @Florin

    “De luat pagina cu pagina, iertat sa-mi fie, insa cine mai are timp in ziua de azi sa citeasca din scoarta in scoarta un blog?”

    -> Iertat sa-mi fie si mie, dar cred ca cineva care cere o bibliografie si sta in alte colturi ale tarii isi va gasi timp :)

Leave a Reply