Lectură de weekend: Fata care muncea mult

Dacă e să citiți ceva în acest weekend, citiți povestea Ralucăi Stroescu din cel mai recent număr al Tabu. Raluca Stroescu lucra la Ernst & Young și moartea ei în 2007 a născut un val de controverse legate de relația pe care o avem cu munca, cu propria sănătate și cu medicii la care apelăm. Ani Sandu a documentat timp de câteva luni această poveste, stând de vorbă cu familia, foști colegi, medici și încercând să treacă dincolo de interpretările facile ale unui eveniment tragic.

Ilustrațiile au fost realizate de minunata Raluca Popa.

După moartea Ralucăi Stroescu în aprilie 2007, numele ei a devenit sinonim cu munca în exces. Tânăra hotărâtă să reușească în carieră a fost transformată peste noapte într-o victimă a capitalismului sălbatic. Dar pe Raluca nu excesul de zel a doborât-o, ci mai degrabă convingerea că orice slăbiciune e trecătoare. După doi ani în care au căutat răspunsuri, părinții speră astăzi că sistemul judiciar le va indica un vinovat.

Comments

One Response to “Lectură de weekend: Fata care muncea mult”

  1. Revista presei despre presa | Reporter Virtual on November 9th, 2009 12:04 am

    […] Tabu: Raluca Stroescu, fata care muncea mult. Revista Tabu publica pe mai multe pagini un articol sensibil, realist si trist, deopotriva, despre Raluca Stroescu, tanarul manager de audit al companiei Ernst & Young despre care s-a spus ca a murit din cauza epuizarii. Este primul material serios legat de aceasta poveste la care face trimitere si Cristian Lupsa. […]

Leave a Reply