Despre calitatea şi viitorul revistelor româneşti

Săptămâna trecută, Wall-Street.ro a publicat un articol interesant despre starea pieței de reviste din România. Folosind Decât o Revistă ca acroș, Simina Mistreanu a pus niște întrebări interesante oamenilor cu care a vorbit: de la Iulian Comănescu la Cristina Bazavan la Cristina Simion:

Dupa ce piata de publicitate a scazut cu 50% in ultimele 10 luni, revistele glossy romanesti duc acum o lupta a supravietuirii. Se poate purta, in aceste conditii, o discutie despre calitatea continutului lor? Au editiile romanesti ale licentelor internationale un continut mai slab decat suratele lor internationale? Exista o traditie a lecturii revistelor in Romania? Sunt cateva intrebari la care Wall-Street a incercat sa obtina raspunsuri, consultandu-i pe cei care fac, scriu si finanteaza reviste.

Există un soi de scepticism întemeiat al editorilor și publisherilor, care au primit lovituri financiare grele în ultimul an. Dar nu cred că asta exclude nevoia de a încerca să construiești altceva, într-un alt fel. Unul din motivele pentru care am făcut DoR e pentru a introduce și publicul în această conversație despre viitorul formei, o conversație care nu cred că se mărginește la resurse. Nu când continuă să existe atâta muncă superficială. Voi ce ziceți?

Comments

2 Responses to “Despre calitatea ÅŸi viitorul revistelor româneÅŸti”

  1. Simona on December 5th, 2009 4:25 pm

    Pana la urma Tabu va mai aparea? Ca e deja 5 decembrie si numarul pe luna aceasta nu a aparut.

  2. Cristi on December 5th, 2009 9:45 pm

    Simona: Apare din câte ştiu eu. Dar trebuie să-i întrebi pe ei.

Leave a Reply