DoR caută project manager şi idei

Am decis să postez această scrisoare și la mine pe blog. E un anunț oficial despre viitorul Decât o Revistă și în același timp un apel către comunitatea de cititori pe care vrem s-o coagulăm. Dacă aveți ceva de spus – la oricare dintre cele trei puncte – DoR așteaptă mesajele voastre.

Decât o Revistă va apărea din nou.

Deși a pornit ca o revistă-unicat, reacțiile voastre ““ zeci de e-mailuri și comentarii ““ ne-au convins să continuăm. O vom face în același registru sincer în care am apărut și prima oară. DoR s-a născut de la o întrebare simplă: avem nevoie de o revistă curioasă, nepretențioasă și muncită care vorbește despre cum trăim astăzi? Răspunsul covârșitor a fost DA. Acum urmează întrebarea mai dificilă: putem s-o susținem editorial, vizual și financiar? Ca să răspundem, avem nevoie de ajutorul vostru cu următoarele:

1. Căutăm un manager de proiect, cineva care să dezvolte și să gestioneze infrastructura care ar putea susține DoR. Practic, un Superman sau o Superwoman care să muncească atât de mult și de bine încât să reușească să creeze un proiect care apoi să-i plătească un salariu. Idei avem, dar noi suntem scriitori, fotografi și designeri. Un project manager de succes ar putea însemna o frecvență sporită și un conținut mai ambițios. Căutăm pe cineva cu multe curiozități și vise, cu niște cunoștințe de management, confortabil în lumea online, dar capabil de-a fi un purtător de mesaj și un negociator în lumea offline. (Pornind de la idei dezvoltate alături de echipa editorială, ar trebui să construiască un schelet de finanțare, să organizeze evenimente, să coordoneze distribuția etc). Și ar trebui să fie o persoană mai organizată decât noi, boemii.

2. Căutăm idei de surse de finanțare pentru al doilea număr, care nu va mai fi distribuit gratuit. Vom încerca să vă oferim posibilitatea să îl rezervați în avans, contribuind astfel financiar la realizarea lui. Vom căuta și alte formule. Dacă aveți idei ““ sau oferte ““ nu ezitați.

3. Misiunea DoR e de a asambla realitățile și obsesiile contemporane ““ sociale, politice, culturale, consumeriste ““ într-un puzzle eclectic și provocator. Vom continua să spunem povești la granița dintre interese, sensibilități (populare și alternative) și nevoi (cunoaștere și amuzament). Vom continua să le ilustrăm și să le împachetăm în așa fel încât revista să fie un obiect de colecție de păstrat pe raft, nu de înfundat în coșul cu hârtie de dus la reciclat. Conținut trebuie să se nască și din conversația cu voi. Așteptăm să ne trimiteți gânduri, idei, propuneri, sugestii, să ne indicați oameni interesanți, voci nedescoperite, fotografi neștiuți și desenatori nepublicați.

Decât o Revistă e proiectul nostru, al tuturor care caută dovezi că România poate privi mai departe de lehamitea de azi și regretele de ieri. Sperăm că doriți s-o revedeți. Noi dorim s-o continuăm.

Așteptăm project managerul și ideile ““ financiare, editoriale, vizuale ““ pe dor (at) decatorevista.ro.

Comments

Leave a Reply