This American Life, sezonul 2

Duminică a început (în America, pe Showtime) al doilea sezon din This American Life, varianta TV. TAL e la origine o emisiune de radio care există de peste 10 ani și care spune povești jurnalistice fabuloase. E produsul meu preferat, iar Ira Glass, producătorul, unul dintre cei mai vizionari jurnaliști pe care i-am ascultat vreodată.

De câțiva ani am ajuns să cred că cele mai minunate povești pe care le poți spune ca jurnalist sunt cele care ilustrează condiția umană și scot în evidență momente aparent banale din viața noastră, momente la
care ne putem însă raporta mulți dintre noi: când ceva iese bine în ciuda tuturor așteptărilor, când îți ratezi marea șansă, când pierzi o persoana iubită, când descoperi un talent ascuns etc. Povestea personajului e unică, dar temele sunt universale.

Versiune de televiziune a debutat anul trecut. Sezonul 1 e deja pe DVD (și da, se găsește și pe net), iar sezonul 2 – cel puțin din cum arată trailer-ul de mai jos – pare și mai bun.

PS: Poveștiile radio le puteți asculta gratis pe site-ul lor. Vă recomand trei din episoadele mele preferate: My Experimental Phase, Superpowers și Not What I Meant.

Comments

One Response to “This American Life, sezonul 2”

  1. Ira Glass: o scurtă apreciere : A Scrie on September 10th, 2009 7:55 am

    […] show-ului de radio (ÅŸi variantei TV) este unică. PoveÅŸtile sunt senzaÅ£ionale, iar construcÅ£ia lor este fără pereche. Cred că […]

Leave a Reply