Vizionare de weekend (04.09.2008)

A.J. Jacobs e unul dintre cei mai amuzanÅ£i povestitori moderni. Nu scrie eseuri cum face David Sedaris, ci face experimente jurnalistice pe care apoi le povesteÅŸte în Esquire sau direct în cărÅ£i. A.J., cu care am avut plăcerea să beau o cafea ÅŸi să mânânc o omletă în New York – mă rog, eu clătite, el omletă din albuÅŸuri ÅŸi pâine de secară (a lăsat cojile în farfurie) -, a scris despre încercarea lui de-a agăţa bărbaÅ£i pentru bona lui. A citit într-un an Encyclopaedia Britannica de la A la Z încercând să devină mai deÅŸtept. A testat sinceritatea radicală. Ultima lui carte este despre încercarea de-a trăi un an urmând sfaturile bibliei cuvânt cu cuvânt.

În prelegerea de mai jos (mulţumesc Bogdan), A.J. povesteşte în stilul lui caracteristic despre genul ăsta de jurnalism şi rezultatele lui.

Comments

4 Responses to “Vizionare de weekend (04.09.2008)”

 1. Intrebare americana « MoROmeTe says on September 5th, 2008 3:48 pm

  […] lui Clupsa (merita citite articolele pe care le mentioneaza pe blog) pentru ca de la el m-am dus sa citesc […]

 2. moromete on September 5th, 2008 3:51 pm

  O sa ii fie greu sa poarte alb… sau deja a purtat alb un an?

 3. Cristi on September 6th, 2008 8:58 pm

  A facut-o. Nu a purtat chiar non-stop, dar e unul din lucrurile pe care le-a facut. Cartea e chiar delicioasa.

 4. Când cititul (de jurnalism) e o experienţă : A Scrie on September 17th, 2008 11:49 am

  […] aÅŸa mult autorii permanenÅ£i care scriu pentru Esquire-ul american. Vezi Scott Raab, Tom Junod, A.J. Jacobs, Chris Jones etc. Sigur că mai am mulÅ£i alÅ£ii pe care îi citesc indiferent de ce ÅŸi unde scriu […]

Leave a Reply