Călători pe ici, pe colo

GăsiÅ£i pe Liternet textul integral al unui material scris de Georgiana Ilie despre “familia călătoare“, cum i-am botezat noi. Textul, despre o familie de franco-români aflaÅ£i într-o călătorie cu rulota în jurul lumii, a fost publicat în Esquire în iunie. Georgiana a povestit aici despre cum a fost făcut.

Mai jos, o bucată din text care îmi e foarte dragă:

Vlad a prins de la fratele lui gustul pentru a încerca tot timpul lucruri noi, ceea ce nu e deloc o problemă în călătoria aceasta. A “primit” cinci ani când erau în Alaska ÅŸi din septembrie face ÅŸcoală odată cu Matei. Nu este înscris; aÅŸa a vrut el. De atunci, în pozele în care Matei învăţa la măsuţă, pietroi sau trunchi de copac, apare ÅŸi Vlad.

A vrut să păstreze pentru totdeauna o bucată de gheaţă căzută din gheÅ£arul Portage, în Alaska. I-au plăcut foarte mult elanii, deÅŸi i-a părut rău că nu a văzut decât “doamne”, iar piramidele din Mexic i s-au părut un pic cam stricate faţă de ce ÅŸtia el că trebuie să fie o piramidă.

I-au plăcut în schimb fructele de avocado din Mexic, care erau mai mari decât ÅŸi-a imaginat. Nu a înÅ£eles ce este ăla un “isex” când a primit în Oaxaca pălărie de mexican ÅŸi cămaşă brodată cu personaje unisex, la fel cum l-a copleÅŸit ÅŸi misterul “bulanÅ£ei”. Cum adică “am bulanţă”?

Comments

Leave a Reply