TABU (Martie ’09)

tabu_martie09

Despre Oana Zăvoranu, subiectul copertei Tabu din această lună, numai de bine. A fost distractiv să lucrez acest material și debitul Oanei e cuceritor. De aceea am și citat-o atât de mult – atât în revistă, cât și în bucățile care nu au ajuns în pagină (cum ar fi fragmentul despre operațiile estetice). Mai mult despre acest material găsiți pe blogul making of al revistei.

Oana a avut propriile previziuni legate de cum va fi primit acest număr:

Unii vor zice: “Mamă ce mișto. E dilimancă gagica. Nu se dezice. Super tare. Inedit.” Sau o vor lua și vor zice: “Ia, hai să vedem ce-a mai făcut nenorocita. Sigur, normal, ce să te aștepți. E o sifilitică. Nu știu cum o rabdă Dumnezeu, dragă. Da”™ n-are limite tu.” Da”™ o cumpără. O ia acasă, la subțioară. “Ce crezi c-a făcut nenorocita, tu? Nu-i mai ajunge Pepe. Acum se apucă de se ține-n brațe cu un schelet. Este revoltător.”

tedy_spread

Tot în numărul de martie veți găsi o poveste cuceritoare despre Tedy Necula, un regizor tânăr pe cale să-și lanseze primul film de lung-metraj. Ana-Maria Onisei e la prima încercare de acest gen și s-a descurcat minunat cu o poveste grea, pe care a ținut-o însă în frâu și a avut grijă să n-o lase să cadă în patetic. Mai joc, unul dintre fragmentele mele preferate:

“Cât timp era stăpân pe situație nu se încăpățâna”, spune Dana. “Însă aici era nebunia mea: trebuia să vin cu cât mai multe instabilități ca să-l fac să progreseze. În momentele alea mai avea puțin și scotea sabia sau pistolul.” Odată, în timpul unei ședințe de terapie, o colegă a intrat în sală, iar Tudor s-a speriat de sunetul vid al ușii care s-a deschis. Și-a pierdut concentrarea, s-a dezechilibrat și s-a prăbușit. A privit-o dojenitor pe Dana, așteptându-se să-și certe colega. Dana l-a pus să se ridice. Pe genunchi, apoi cu totul. “Am să te spun lui tata și o să te aresteze”, a răbufnit el. A doua oară, colega a intrat intenționat și Tudor n-a mai căzut.

În dosar veți găsi o serie de povești minunate sub titlul “Lumea mea”. Cu actrița Maria Dinulescu pe post de gazdă, veți putea citi despre un bărbat care își petrece timpul în cavoul soției, o femeie care a reconstruit o piață din București în spațiul virtual, un bărbat care preferă realitatea oferită de secolul XIX și alții.

Toate materialele despre care v-am povestit au fost fotografiate de Cosmin Bumbuț.

Comments

4 Responses to “TABU (Martie ’09)”

  1. zapacita on February 26th, 2009 2:13 pm

    Ce m-am distrat aseara cand ti-a citit Mircea Badea scrisoarea:)
    Spagatul deasupra locului de veci cred ca ar vinde enorm:)))

  2. sandu on February 28th, 2009 8:46 pm

    Incredibil! Să fi scris Oana ceea ce a scos pe gură, mă refer la fragmentul despre operaÅ£iile estetice?! Fiindcă doar aÅŸa îmi închipui că au putut să apară asemenea greÅŸeli de limba română…

  3. Making of “Tedy” (Tabu, martie ‘09) : A Scrie on March 10th, 2009 6:55 am

    […] textului ei despre Tedy, un tânăr regizor care suferă de tetrapareză. (ÃŽl găsiÅ£i în Tabu de martie). E o confesiune sinceră a unui jurnalist care, ca noi toÅ£i, se luptă să insufle faptele cu […]

  4. Danesia on March 10th, 2009 8:18 pm

    Pacat… Tabu era cea mai buna revista de femei din Romania…

Leave a Reply