TABU (Martie ’09)

tabu_martie09

Despre Oana Zăvoranu, subiectul copertei Tabu din această lună, numai de bine. A fost distractiv să lucrez acest material ÅŸi debitul Oanei e cuceritor. De aceea am ÅŸi citat-o atât de mult – atât în revistă, cât ÅŸi în bucăţile care nu au ajuns în pagină (cum ar fi fragmentul despre operaÅ£iile estetice). Mai mult despre acest material găsiÅ£i pe blogul making of al revistei.

Oana a avut propriile previziuni legate de cum va fi primit acest număr:

Unii vor zice: “Mamă ce miÅŸto. E dilimancă gagica. Nu se dezice. Super tare. Inedit.” Sau o vor lua ÅŸi vor zice: “Ia, hai să vedem ce-a mai făcut nenorocita. Sigur, normal, ce să te aÅŸtepÅ£i. E o sifilitică. Nu ÅŸtiu cum o rabdă Dumnezeu, dragă. Da’ n-are limite tu.” Da’ o cumpără. O ia acasă, la subÅ£ioară. “Ce crezi c-a făcut nenorocita, tu? Nu-i mai ajunge Pepe. Acum se apucă de se Å£ine-n braÅ£e cu un schelet. Este revoltător.”

tedy_spread

Tot în numărul de martie veţi găsi o poveste cuceritoare despre Tedy Necula, un regizor tânăr pe cale să-şi lanseze primul film de lung-metraj. Ana-Maria Onisei e la prima încercare de acest gen şi s-a descurcat minunat cu o poveste grea, pe care a ţinut-o însă în frâu şi a avut grijă să n-o lase să cadă în patetic. Mai joc, unul dintre fragmentele mele preferate:

„Cât timp era stăpân pe situaţie nu se încăpăţâna”, spune Dana. „Însă aici era nebunia mea: trebuia să vin cu cât mai multe instabilităţi ca să-l fac să progreseze. În momentele alea mai avea puţin şi scotea sabia sau pistolul.” Odată, în timpul unei şedinţe de terapie, o colegă a intrat în sală, iar Tudor s-a speriat de sunetul vid al uşii care s-a deschis. Şi-a pierdut concentrarea, s-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit. A privit-o dojenitor pe Dana, aşteptându-se să-şi certe colega. Dana l-a pus să se ridice. Pe genunchi, apoi cu totul. „Am să te spun lui tata şi o să te aresteze”, a răbufnit el. A doua oară, colega a intrat intenţionat şi Tudor n-a mai căzut.

ÃŽn dosar veÅ£i găsi o serie de poveÅŸti minunate sub titlul “Lumea mea”. Cu actriÅ£a Maria Dinulescu pe post de gazdă, veÅ£i putea citi despre un bărbat care îşi petrece timpul în cavoul soÅ£iei, o femeie care a reconstruit o piaţă din BucureÅŸti în spaÅ£iul virtual, un bărbat care preferă realitatea oferită de secolul XIX ÅŸi alÅ£ii.

Toate materialele despre care v-am povestit au fost fotografiate de Cosmin Bumbuţ.

Comments

4 Responses to “TABU (Martie ’09)”

 1. zapacita on February 26th, 2009 2:13 pm

  Ce m-am distrat aseara cand ti-a citit Mircea Badea scrisoarea:)
  Spagatul deasupra locului de veci cred ca ar vinde enorm:)))

 2. sandu on February 28th, 2009 8:46 pm

  Incredibil! Să fi scris Oana ceea ce a scos pe gură, mă refer la fragmentul despre operaÅ£iile estetice?! Fiindcă doar aÅŸa îmi închipui că au putut să apară asemenea greÅŸeli de limba română…

 3. Making of “Tedy” (Tabu, martie ‘09) : A Scrie on March 10th, 2009 6:55 am

  […] textului ei despre Tedy, un tânăr regizor care suferă de tetrapareză. (ÃŽl găsiÅ£i în Tabu de martie). E o confesiune sinceră a unui jurnalist care, ca noi toÅ£i, se luptă să insufle faptele cu […]

 4. Danesia on March 10th, 2009 8:18 pm

  Pacat… Tabu era cea mai buna revista de femei din Romania…

Leave a Reply