Dorinţe 2009

>>> Publicat în FHM România în ianuarie 2009. Pentru o scurtă evaluare a ce sa îndeplinit, vezi FHM de ianuarie 2010. Tot acolo e și lista de dorințe pentru 2010.

DORINÅ¢E 2009
Ce-mi doresc eu mie (și celorlați) în anul ăsta

Anul trecut, în acest spațiu, v-am spus ce vreau de la mine și de la alții în 2008. Înainte să trecem la lista aferentă pe 2009, vreau să fac un mic bilanț. Spuneam că vreau să ajung la Ikea. Am ajuns. Am cumpărat rafturi. Le-am montat. Timp de câteva ore m-am simțit atât matur cât și tâmplar. Mai visam să-mi dresez rețeaua socială, care între timp și-a dublat numărul de conexiuni atât pe Facebook (merge spre 200), cât și pe LinkedIn (100). N-am reușit să-i conving pe oamenii ăștia să-mi schimbe prizele, dar îmi fac trafic la blog. În ciuda presiunilor, cred că renunț de tot la ideea de a-mi face firmă. Acum, dorințele pe 2009:

SÄ‚ ÎMI FAC GAȘCÄ‚. Am aflat recent că o gașcă de prieteni e ca un supermarket. Cu cât e mai mare, cu atât ai mai multe sortimente. Se spune că în găștile de prieteni ““ alea care fac ședință să decidă cine ce aduce de rev ““, oamenii sunt împărțiți după aptitudini și selectați (sau înlocuiți) în funcție de ce oferă. E ăla cu multe filme furate. E aia cu pile la o textilărie care produce pentru export. Ä‚la cu apartament cu trei camere. Aia cu mașină cu portbagaj mare. Eu nu știu exact ce pot face într-o gașcă, dar m-am decis să aplic pentru poziția de dactilograf. Cineva trebuie să-și asume acuratețea listelor de cumpărături pentru excursiile de weekend.

SÄ‚ FAC MUȘCHI. Nu știu exact câți. Cel puțin unul, maxim șapte. Mi se pare futil să spui “merg la sală”. Așa spun și doctorii și asta nu pare să-i mențină în formă. Eu sunt mai orientat. Întotdeauna mi-a plăcut să văd bărbați ridicându-și femeile de la sol fără să respire greu sau fără să facă hernie. Vreau și eu. Deocamdată pot ridica doua baxuri de apă stând pe loc. Dacă e de transportat, pot duce un bax fără probleme pe o distanță de 300 de metri. Doar spre mai bine pot merge de aici.

SÄ‚ ÎMI IAU BORMAȘINÄ‚. Stau într-o garsonieră unde mă zguduie constant câte un vecin care-și găurește aici, își șmirghelește acolo, își doboară dincolo. 2009 e anul răzbunării. Nu știu ce dracu voi găuri, dar vreau să-mi iau o bormașină și s-o activez zilnic când încep știrile de seară, până vor realiza că indifirent de ce zice Esca, realitatea lor e aprig de repetitivă.

UN CANDIDAT SURPRIZÄ‚. Nu ar fi interesant să avem și noi un candidat neașteptat la prezidențiale? Unu care să ne facă să ne pese? Măcar așa, de show? Nu un Obama, că despre negri încă facem bancuri în ziare (“Ä‚la e atât de negru încât nu-l vezi noaptea în casă până nu aprinzi lumina”). Dar măcar o fostă gimnastă ““ oricare dintre ele. Doar s-a desfăcut în șpagat pe atâtea soluri; contează mult experiența asta internațională. Sau Mihaela Rădulescu ““ măcar știi că face sex. Și știm cu toții că nu putem avea încredere în oamenii care nu fac sex. Da, cred că Mircea Geoană și Traian Băsescu nu prea fac.

TÄ‚RIE. Răzbunarea ““ vezi bormașina și mușchii ““ nu e singura zodie sub care stă 2009. Pe când citiți aceste rânduri, eu îmi voi fi început o activitate la o revistă cu profil femeiesc. Nu am dorințe explicite de la această schimbare ““ deși nu m-ar deranja să mă invite la cât mai multe party-uri în lenjerie (a lor) ““, dar sper să am tăria necesară să stau departe de oje și creme. Am avut întotdeauna un punct sensibil pentru cuvântul “exfoliere”, așa că pericolul de-a păcătui există.

BERE CU GUST DE FRUCTE. Știu, se pot cumpăra variante de import. Dar acum, când ar trebui să consumăm local ca să susținem economia (da, asta înseamnă și hârtie igienică de la Bușteni ““ nu doar șterge ci și scarpină) , cineva ar trebuie să ne ofere opțiuni. Ursus Fructus cu Mure. Silva Merișor. Stejar Cais. Bergenbier Lubeniță (la pet, bidon și cazan). Ar fi o mișcare furtunoasă în industrie și ar crea un pod de flori între cei care plantează și cei care distilează.

NOI DILEME. Recent se întreba cineva dacă poți fi considerat culpabil pentru un pârț silențios dar împuțit tras într-o aglomerație? Și dacă ăsta e cumva mai josnic decât cel duduitor dar totuși blând olfactiv. Și m-am gândit: aceeași întrebare mi-am pus-o și la 11 ani. Vreau ceva nou. Niște dileme sociale mai angajante decât ce faci cu biluța din nas când ești într-un bar sau cum agăți o femeie ebrietată fără să simți că abuzezi de disponibilitatea ei.

ALTÄ‚ CRIZÄ‚. Una pe care o înțeleg mai ușor decât pe asta economică. Sau mă rog, una care să nu-mi influențeze negativ contul din bancă.

Comments

4 Responses to “DorinÅ£e 2009”

  1. Gia Codrescu on January 2nd, 2010 9:57 pm

    ma ofer sa fac parte din Gasca :) am idei de cadouri; gatesc pui cu lamaie si rozmarin, salata calda de legume calite cu chimen si biscuiti cu ghimbir; scriu texte spontane pentru felicitari si la nevoie pot sa cant la chitara :) nu stiu sa impachetez cadouri si sa pun muzica la petreceri, pentru asta sa gasim pe altcineva… :)

  2. MR on January 8th, 2010 3:53 pm

    Intr-o zi calduroasa de vacanta de vara, pe la ora 7 si jumatate dimineata, dupa ce ii plecase sotia la munca, vecinul meu de palier s-a apucat sa-si foloseasca bormasina prin baie. Timp de aproape 6 ore am asteptat sa termine de gaurit sau sa pice curentul, oricare fenomen l-ar fi oprit primul. L-a oprit sotia sa, intr-o ploaie de injuraturi, blesteme si amenintari de utilizare a bormasinei pe materialul dansului. Aparent, dantelase toata faianta din baie de dragul masinariei sau cu vreun scop bine ascuns mie. Am sustinut femeia cu aplauze si incurajari tacite gandindu-ma ca am scapat de galagie cel putin pentru vacanta respectiva.
    A doua zi dimineata, pe la ora 7 si jumatate, vecinul a mai intreprins timid 2 gauri. Probabil acele gauri pentru care exersase o zi intreaga.
    Sper ca dorinta numarul 3 a fost indeplinita in 2009, pentru toti cei care au suferit vreodata!

  3. ovia herbert on March 8th, 2010 3:08 am

    nu am mai intrat demult pe blogul tău, aşa că acum după multe luni, am revenit. şi am citit de sus până aici. în postul ăsta ai lucruri personale şi cred că de aceea m-am hotărât să-ţi scriu aici.
    oricum… nu mare lucru.

    îmi plac trimiterile şi oarecum sfaturile tale. cred că mă pot ajuta şi pe mine în lupta cu regulile de scris ale ficţiunii. m-am întrebat ani de zile dacă pot ajunge ziarist, dacă mi se potriveşte? au fost vreo două tentative. nu au fost prea reuşite. nici de lungă durată. am rămas la ficţiune. şi blog personal.
    poate mai încerc. dar cred că aş vrea să scriu nişte articole despre nişte personaje. dacă definitivez ceva îţi trimit.

    mai trec pe aici.
    poate am mai multă inspiraţie data viitoare pentru nişte întrebări inteligente.

  4. Dorinţe 2010 : A Scrie on September 10th, 2010 6:53 am

    […] >>> Publicat în FHM România în ianuarie 2010. EdiÅ£ia de anul trecut e aici. […]

Leave a Reply