Esquire România, Mai 2008

Robert Turcescu

Am citit o grămadă de interviuri cu Robert Turcescu înainte să-l întâlnesc. Ba chiar îmi formasem o părere – omul e atât de prins în vâltoarea vieții pe care o duce, încât nu are timp să facă un pas înapoi și să o evalueze. Spunea mereu că e obosit, că ar vrea să doarmă. Eram decis să explorez această tensiune când m-a întâmpinat spunându-mi că s-ar putea să plece în Spania, să renunțe la ce are aici – radio, TV, presă scrisă – și să încerce să construiască studioul Realitatea TV de la Madrid. M-am reorientat rapid și i-am cerut să-mi povestească cum, în pragul vârstei de 33 de ani, a ajuns să considere că e necesar să facă o pauză. Povestea pe care o spune o găsiți în numărul de mai.

Turcescu îi urmează lui Arnold pe copertă, iar numărul de mai urmează unui număr de aprilie cu texte puternice și șlefuite. Cred că am reușit să menținem standardul pe care ni l-am impus. Unul din cele mai interesante lucruri pe care le veți găsi în acest număr e un pachet de articole despre primari mari și mici din toate colțurile țării. Am hotărât că trebuie să punctăm momentul alegerilor locale și am făcut printr-o serie de portrete (atât scrise cât și fotografiate), dar și prin articole de analiză semnate de Cristian Pîrvulescu și Bogdan Teodorescu.

Tot în mai se împlinește un an de când Cristian Mungiu a câștigat Palme D’Or pentru 4, 3, 2. Iulia Blaga a vrut să vadă cum se simte Mungiu după atâta alergătură și nebunie. Încercarea ei de a-l convinge să abordeze subiectul a dus la un text minunat.

Alte minunății în numărul de mai:
– Povestea Stradivariusului românesc și a violonistului care o strunește.
– Anul cățărătorului David Neacșu.
– O mulțime de animale bine îmbrăcate.
– Ce am învățat: Bogdan Baltazar.
– Odă către Gmail.
– Brăduț Ulmanu despre sex.
– O glumă bună spusă de VJ Elena.

Pentru și mai multe informații, descărcați sumarul în format PDF.

Spread-urile de deschidere a materialelor despre Turcescu și Mungiu.

Deschidere Robert Turcescu

* Design: Raymond Bobar și Cătălina Zlotea.

Comments

12 Responses to “Esquire România, Mai 2008”

  1. Magda on April 29th, 2008 11:11 am

    traiasca prima coperta rosie!

  2. Victor on April 30th, 2008 12:34 am

    Coperta asta a fost gandita, sunt sigur. Rosu, alb si negru…combinatia asta, dar mai ales fundalul si camasa lui Turcescu, imi fac retina atat de fericita…suuuper!

    Abia astept s-o culeg de pe tarabe!

  3. Anthalle oh`Londhos on April 30th, 2008 12:25 pm

    Intotdeauna cover-urile revistei Esquire vor arata intr-un mare fel, nici numarul din luna mai nu face exceptie. Ingenios gasite si postate manusile lui Robert. abia astept si articolul cu Naomi Watts.

  4. andressa on May 1st, 2008 6:55 am

    numarul din aprilie a fost intr-adevar bun. :)

  5. Silvia on May 1st, 2008 11:58 am

    bradut ulmanu despre sex

  6. Ancapone on May 3rd, 2008 10:28 pm

    Numarul din aprilie nu a fost bun, a fost foarte bun.
    E pentru prima data cand recitesc texte dintr-o revista. Iar azi a fost prima data cand am cumparat o revista fara sa ma gandesc de doua ori :) Felicitari!

  7. Cristi on May 4th, 2008 6:36 am

    Anca, mersi. Daca imi permiti, poate reproducem comentariul tau la sectiunea de scrisori din revista. Asta ca sa balansam comentariile mai putin pozitive :-)

  8. Ancapone on May 4th, 2008 4:16 pm

    Cristi, puteti sa-l reproduceti, no prob. (preferabil sa fie semnat Anca) Faza e ca daca stiam, scriam ca pt. “print” :) Laud rar, pentru ca si eu lucrez in presa si stiu cum (in general) se reiau aceleasi subiecte la nesfarsit si cum originalitatea si calitatea lasa de dorit. Taman cand credeam ca nu mai am ce citi, ati aparut voi. Asta e… good things happen :).

  9. Cristi on May 4th, 2008 4:50 pm

    Anca: Mersi mult. Eu ma impiedic zilnic peste zeci de idei – uneori chiar in presa (desi prost executate). Cred ca lipseste entuziasmul si dorinta de-a scoate cel mai mult dintr-un subiect. Poate si niste tehnici de-a invarti o idee. Dar pana la urma e vorba de ceva mai mult efort – la documentare, la scriere, la editare. N-are cum sa nu iasa mai bine daca iti pasa mai mult la fiecare pas.

  10. Admirator on May 11th, 2008 9:13 pm

    Intr-adevar, bun numar. Foarte atractiv stilul. M-am “apucat” de Esquire la inceputul anului. M-a prins imediat. E singura revista care a fost scrisa in asa fel incat sa ma faca sa citesc un articol de 4-5 pagini. M-a influentat si pe mine, cand mai scriu cate un articol pentru revista scolii.
    Totusi, o chestie ma nedumireste: ghilimelele in limba romana nu cred ca se pun asa. Am verificat si se pun pe sistemul : 99-66 daca intelegeti. Ar fi bine sa scriem cat mai corect. Nu e neaparat un repros, cat un sfat prientenesc. Multumesc.

  11. valeriu on May 21st, 2008 10:02 pm

    e prima oara cand citesc revista esquire si de ce sa nu recunosc ca mi-a placut.felicitari!am o nedumerire insa:ceasul meu ce curea va avea vara asta?metal,piele vs nylon,pag 29 vs pag 109 (35):)

  12. Lectură de weekend: Robert Turcescu : A Scrie on December 13th, 2008 9:03 am

    […] scris de două ori despre Robert Turcescu în acest an – întâi pentru Esquire în mai apoi pentru ELLE. Primul din aceste texte este acum disponibil integral pe Liternet. Articolul este […]

Leave a Reply