Esquire România, Iunie 2008

Tudor Chirilă e responsabil cu soundtrack-ul generaţiilor tinere de peste 10 ani. La începutul lui iunie, Chirilă şi trupa lui, Vama, lansează albumul de debut. În cover story-ul din această lună, Gabriel Dobre ne arată cum urneşte şi controlează Chirilă această maşinărie de muzică şi marketing pentru care e principalul responsabil.

Iunie e ÅŸi luna lui Euro 2008 (de alegeri ne-am ocupat în numărul de mai). Ca să punctăm evenimentul am adunat poveÅŸti despre fotbal scrise ÅŸi spuse de oameni precum Gheorghe Hagi (care povesteÅŸte despre primul lui turneu final), Radu Naum (care povesteÅŸte despre serpentinele franceze ÅŸi mondialul din ’98) sau Ilie Dumitrescu (care povesteÅŸte meciul vieÅ£ii lui – contra Argentinei în 1994)

Şi pentru că vorbim de fotbal, numărul de iunie ascunde şi fantastica poveste a lui Florin Petre, un puşti de 16 ani, fundaş la Rapid, care visează să fie fotbalist. Gabriela Piţurlea spune această poveste, care începe aşa:

Dacă ar mai exista oracole, Florin Petre l-ar completa pe al prietenei lui, Roxana. Ar scrie că s-a născut pe 29 mai 1992, în Bucureşti. Că are 1,78 m, 64 de kilograme, dar tot pare slab. Că ascultă Snoop Dogg i Dr. Dre şi ar scrie în paranteză „Rapper forever… Manelist never”. Că i-au plăcut filmele Lord of the Rings (Stăpânul inelelor), Honey şi Save the Last Dance (În ritm de hip hop). Că între îngheţată de cacao şi Fornetti cu ciocolată, îngheţata ar câştiga detaşat.

Că poartă numai tenişi şi adidaşi şi că favoriţii lui sunt nişte Nike albi cu dungi verde-praz. Că se relaxează jucându-se la calculator – NBA, FIFA, Football Manager. Că nu vrea tatuaje sau să-şi pună cercei şi că n-a pus gura pe ţigări, pentru că ştie că nu sunt bune. Că într-o zi ideală s-ar trezi la 10 şi nu s-ar ridica imediat din pat, ci ar mai sta niţel sub pătură, cu ochii închişi. Că citeşte Pro Sport şi Gazeta Sporturilor pe internet. Că iubeşte fotbalul şi pe Arsenal Londra. Dacă ar avea unde, ar scrie că el însuşi joacă fotbal – fundaş la Rapid. Iar dacă ar trebui să răspundă la „Ce-ai vrea să te faci când vei fi mare?”, i-ar ajunge un singur cuvânt: fotbalist.

Alte minunăţii în numărul de iunie:
– Povestea familiei Pouzet Oprean ÅŸi a călătoriei pe care o fac cu copiii (ÅŸi un camper) în jurul lumii.
– Poze ÅŸi cuvinte din Cuba.
– PoveÅŸti în 6 cuvinte scrise de oameni (bine îmbrăcaÅ£i) din publicitate.
– Ce am învăţat: Dorinel Munteanu.
– BrăduÅ£ Ulmanu despre nostalgie ÅŸi acest clip.
– O glumă bună spusă de Giulia Anghelescu.
Dana Războiu spune 10 lucruri pe care nu le ştii despre femei.
– Ce spune cafeaua despre politica românească.

Pentru şi mai multe informaţii, descărcaţi sumarul în format PDF (Pag. 1 şi Pag. 2.)

Spread-urile de deschidere a materialelor despre familia călătoare şi Florin Petre:

* Design: Raymond Bobar şi Cătălina Zlotea.

Comments

7 Responses to “Esquire România, Iunie 2008”

 1. Victor on May 26th, 2008 9:17 pm

  in sfarsit!

  sunt tare curios sa citesc povestea pustiului care viseaza la o cariera in fotbal, despre care ne-ai vorbit cu interes de atatea ori.

 2. Jo Ilie on May 26th, 2008 10:21 pm

  I’m on the coveeeer!

  Nu, nu sunt Chirila. :D

 3. Anthalle Adh Harrah on May 27th, 2008 6:07 pm

  Super cover. Interesant articolul cu si despre calatoria in jurul lumii… iar Kate Beckinsale…. abia astept.

 4. Sorana on May 27th, 2008 7:18 pm

  oricum ar fi, tricoul lui chirila, in contextul jurnalismului narativ, face toti banii :)

 5. Esquire de mai « Simina Mistreanu on June 1st, 2008 5:29 pm

  […] am scris. Cam tarziu, ce-i drept, sper sa fiu mai pe faza data viitoare Revin dupa ce apare numarul de iunie, care arata […]

 6. jurnalismonline.ro » Blog Archive » Esquire cu Tudor Chirila on June 5th, 2008 12:52 am

  […] european, mai gasiti acolo si povesti despre fotbal spuse de oameni din fotbal. Ce mai gasiti puteti afla de pe blogul lui Cristi Lupsa, de unde am luat si coperta cu care se deschide aceasta postare. Eu am scris despre nostalgia […]

 7. Making of “Tudor Chirilă vinde” : A Scrie on October 22nd, 2008 8:40 am

  […] numărul de iunie, pe coperta Esquire a apărut Tudor Chirilă. Dar ÅŸi Gabriel Dobre. Gabi, acum senior editor, a […]

Leave a Reply